Visie en methodieken

Hoe jij antwoorden kunt vinden op jouw vraag. 

Wat je doet, zegt meer dan wat je zegt

Je voelt je goed als wat je denkt, wat je zegt en wat je doet klopt met elkaar. Met de plussen en de minnen van het leven weet je steeds weer op de middenstip terug te komen.
Door allerlei gebeurtenissen kan de harmonie tussen deze drie verstoord raken. Als denken, zeggen en doen ieder hun eigen pad lijken te bewandelen, gaat dat wringen. Je krijgt een vol hoofd, een onbestemd gevoel in je lichaam en wordt onzeker in wat je te doen staat.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden en dat geldt ook voor de manieren die helpen om het drietal denken, zeggen en doen weer in een lijn te brengen. Hieronder zie je een aantal waar ik mee werk. We gebruiken wat past bij jou.
Dat, waarmee jij weer op de middenstip in jouw leven komt te staan.

Life coaching

Life Coaching

Dit is een praktisch gerichte coachvorm. Je hebt het gevoel dat er iets anders moet in je leven, maar komt er niet uit wat. We brengen de verschillende levensgebieden (gezondheid, relaties, werk, financiën…) in kaart, hoe tevreden je daarin bent, en waar je het anders zou willen. Dit geeft overzicht, waardoor je snel duidelijk krijgt waar je eerste prioriteit ligt voor verandering en wat vervolgstappen kunnen zijn. Door te doen ervaar je snel resultaat en ontstaat vaak vanzelf inzicht hoe je zelf verder kunt. 

Counseling

Counseling

Counseling biedt hulp als er sprake is van een probleem waar je last van hebt en waar je zelf niet uit kunt komen maar waaraan je wel actief wilt werken. In gesprekken onderzoeken we wat er speelt en wat dat aan gedachten en gevoelens oproept. Acceptatie, inzicht, gedachtepatronen en uitleg over verwerking van gebeurtenissen helpen je bij het vinden van oplossingen.

Wandelcoaching

Wandelcoaching

Als je ergens tot jezelf kunt komen is dat in de natuur. Al wandelend gaan we samen op zoek naar antwoorden op de vragen die hebt. De natuur gebruiken we daarbij als spiegel. Wat zie je om je heen? Wat kom je op je pad tegen? Welke kant kies je als je op een kruispunt komt? Loop je om de berg heen of beklim je hem? Wat gebeurt er als je een stukje terugloopt? Welke kleuren spreken je aan? Ontdek het met wandelcoaching.

Body & Mind Language

BML

Body & Mind Language.
Negatieve gebeurtenissen blijven vaak hangen in je hoofd, maar zetten zich evengoed vast in je lichaam. Door je gedachten in beweging te brengen, kun je vastzittende patronen, situaties, blokkades of stagnatie doorbreken. Het sleutelwoord bij BML is beweging. Logisch, want ons lichaam is ook overal bij, niet alleen ons hoofd. Het lichaam is dan ook zeer goed in staat om aan te geven wat er waar vast zit.
Je lichaamstaal zegt iets over je levensverhaal en je lichaamshouding vertelt iets over je levenshouding. BML combineert lichaamstaal met gesproken taal. Met BML laat je je lichaam ‘praten’ en verder bewegen en kom je voorbij de stagnatie. Dat werkt door op de geestelijke blokkade. Het is een speelse methodiek die onverwachte inzichten geeft.
Of je nu wel of niet een prater bent, BML is voor iedereen geschikt.

Neuro-Linguïstisch Programmeren.

NLP

Neuro-Linguïstisch Programmeren.
Hoe neem jij de wereld om je heen waar en hoe reageer je daarop? NLP leert je dat te ontdekken. En hoe je dat, indien gewenst, anders of effectiever kunt doen. Bij NLP geeft de structuur van de taal informatie over de inhoud. Oftewel: wát je zegt geeft informatie, maar ook hóé je het zegt. Zo krijg je inzicht in je eigen gedachtepatronen én in nieuwe mogelijkheden. Ons automatische denken is van grote invloed op hoe we ons voelen. NLP geeft handvatten waarmee je automatische niet-helpende gedachten kunt veranderen in helpende, waarmee je je gevoel positief kunt beïnvloeden. Dat leidt tot effectiever gedrag.

Het Palet

Het Palet

Werkmodel coaching rondom kanker.
Kanker doet wat met je, op alle levensvlakken. Het Palet is een werkmodel dat ingaat op een aantal specifieke onderwerpen waar mensen met kanker vaak vragen over hebben: vermoeidheid, angst, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk. Het geeft inzicht in waar je op dat moment staat en hoe je daar op een bij jouw passende manier verder mee kunt. Een weg naar levenskunst.

Mindfulness

Mindfulness

Mindfulness is een aandachtsgerichte therapie- en trainingsmethode, waarbij je leert om zelf te bepalen waaraan je aandacht geeft. Door adem- en bewegingsoefeningen word je je bewust van wat je voelt in je lichaam, welke gedachten er voorbijkomen en welke emoties daarop volgen. Zo leer je er van een afstandje naar kijken en ontdek je welke automatismen er zijn in de reacties van je lichaam en je geest.
Deze inzichten zijn heel waardevol: ze geven de mogelijkheid tot nieuwe, andere reacties die minder energie kosten omdat ze passen bij de gebeurtenis. Het gevolg is dat je meer rust ervaart, minder krampachtig reageert en dat je meer ruimte krijgt om te genieten.

Meditatie

Meditatie

Ook bij meditatie keer je bij jezelf naar binnen en is je ademhaling een belangrijke gids. Je leert hoe je je op een punt, een gedachte of tekst kunt concentreren. Door je hier in stilte op te richten, vind je je eigen innerlijke rust en inspiratie.

Met de eerste stap zet je de verandering in gang

w

Korte kennismaking

Een afspraak maken is het begin en als je die eenmaal hebt gemaakt, heb je al een enorm obstakel overwonnen. 

Intake

Na de korte kennismaking bekijken we wat jij wilt, wat ik kan bieden en hoe we het gaan aanpakken. 

Vervolgtraject

We gaan aan de slag. Met hetzelfde doel voor ogen: dat jij je beter gaat voelen en je weer regie over je leven krijgt.

Veelgestelde vragen

Is er een wachttijd?

Op dit moment zijn er geen wachttijden. Je kunt bij mij snel terecht. Wel heb ik op bepaalde dagen al afspraken staan, waarmee ik rekening dien te houden.

Coach je iedereen?

Ja, in principe wel. Coaching ís ook voor iedereen. Of je het moeilijk hebt of juist maar een klein duwtje in de goede richting nodig hebt, of je jong bent of oud: ik probeer iedereen te helpen. Per slot van rekening hoef je niet ziek te zijn om beter te worden.  Alleen kinderen verwijs ik naar een gespecialiseerde kindercoach; dat is een vak apart.

Waar vinden de afspraken plaats?

Bij voorkeur bij jou thuis, omdat ik heb gemerkt dat mensen het meest op hun gemak zijn in hun eigen omgeving. Daarnaast geeft het me ook een beter beeld van je dagelijkse leven en helpt dat het verbetertraject in goede banen te begeleiden. Incidenteel kunnen afspraken ook op een andere locatie plaatsvinden.
Voor wandelcoaching zoeken we een passend natuurgebied.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee hoor, dat is niet nodig, ook zonder verwijzing ben je van harte welkom. Soms verwijst een arts je door, dat kan ook. 

Contact

Stel me een vraag, of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Wil je dat ik je bel, vergeet dan niet je telefoonnummer te vermelden.
Ik ga vertrouwelijk met je gegevens om.

14 + 1 =

06 - 1370 7411

Spaarne 20, 5751 WJ Deurne

tolner@hetverband.nl

WhatsApp chat
 Stuur een WhatsApp