Levenscoaching

 

Coaching en psychosociale therapie

 • Je staat best oké in het leven, maar iets wringt er. Je bent niet uit balans, maar ook niet in harmonie. Je kunt er niet de vinger op leggen, maar wilt er wel iets mee. Gewoon een keer met iemand praten om dit te onderzoeken.
 • Je dierbare naaste is overleden. Het leven moet weer zijn gang gaan, maar dat doet het niet. Je wilt je omgeving niet belasten met je aanhoudende verdriet. En soms lijkt het wel alsof de omgeving daar ook wel klaar mee is. Maar voor jou is het nog zo pijnlijk en levend. Zo levend als je naaste nog voelt voor jou.
 • De wereld om je heen is steeds kleiner geworden. Je voelt je alleen, of eigenlijk wel eenzaam. Het maakt je somber. Je wilt weer in contact komen met anderen en je verbonden voelen. Maar hoe dan?
 • Het leven heeft je onaangenaam verrast met een ernstige ziekte. Als een donderslag bij heldere hemel staat alles wat zo gewoon was op zijn kop. Niets is meer gewoon. Je maakt kennis met de medische molen die er alles voor doet om de ziekte goed in beeld te krijgen om te weten hoe je behandeld kunt worden. Maar poeh, wat een rollercoaster! Hoe kun je nog helder denken, en keuzes maken voor de behandeling? Wat past wel en wat niet bij hoe jij in het leven wilt staan? Hoe sta je eigenlijk nu in het leven? En wat als je niet meer beter wordt?
 • Het einde van je leven is in zicht, maar jij merkt dat je nog wat te doen staat. Je voelt, soms heel dringend, de behoefte om dat wat je hart bezwaart met een onafhankelijk luisteraar te delen. Om onaffe rafels van je leven af te werken. Om recht te zetten wat nog krom voelt. De cirkel rond te maken. Om te kunnen sterven.

Dit zijn een paar beschrijvingen van situaties die ik tegenkom. Die van jou ziet er vast net weer anders uit. Logisch, want ieder mens en dus iedere situatie is anders.

Grote kans ook dat je van alles hebt gedaan om zelf vooruit te kunnen, want dat past bij je. Misschien de nodige boeken gelezen, internet afgestruind, cursussen gevolgd… En toch kom je niet daar uit waar je uit wilt komen.
Sommige vragen hebben een luisterend oor nodig en de blik van een ander om er nieuw licht op te laten schijnen. Ik ben graag die ander voor jou. Zodat jij jouw antwoorden kunt vinden.

Neem gerust contact op om jouw omstandigheden of vraag te bespreken, en te onderzoeken of ik je daarbij kan helpen. Aan een kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Het is belangrijk dat jouw vraag en wij als persoon bij elkaar kloppen. Alleen dan kom je verder.

Hoe kan ik je helpen

Ik heb geen pasklaar antwoord en dat is maar goed ook. Want jij staat graag zelf aan het roer. Wat ik doe is samen met jou op zoek gaan. Naar wat jij wilt, hoe jij dat wilt en hoe dat te vertalen naar de praktijk van alledag. We zullen zeker praten, maar verder zal de werkwijze altijd worden afgestemd op wat bij jou past. Maatwerk dus.

Hoe en waar we op zoek gaan kan op veel manieren. Ook hier geldt: waar jij je goed bij voelt. Bij jou thuis of in mijn praktijkruimte, 1 op 1 of in een kleine groep, binnen of buiten, eenmalig of zo lang het nodig is. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden.

Cliënt aan het woord

Het was zo fijn om mijn verhaal eens te kunnen vertellen. Dat iemand echt luistert. Paula stelde goede vragen, die me hielpen om alles op een rijtje te zetten. En het deed me goed te horen dat sommige gevoelens helemaal niet gek zijn, maar er gewoon bij horen. Ik heb weer rust, en zin om mijn vrijwilligerswerk op te gaan pakken.

Vrouw (natuurlijk anoniem)

50 jaar, verloor haar partner

Cliënt aan het woord

Ik had niet in de gaten dat ik me eigenlijk nog vasthield aan mijn vorige vriend en dat ik daardoor helemaal niet open kon staan voor een nieuwe relatie. Het was niet mijn keuze geweest om de relatie te verbreken. Afscheid nemen had ik dan ook niet gedaan. Het deed zeer om de werkelijkheid onder ogen te komen en te voelen. De rust van Paula tijdens onze gesprekken gaf me vertrouwen om het toch durven. Niet lang daarna ontmoette ik mijn nieuwe lieve vriend. En verwachten wij nu ons eerste kindje.

Vrouw (natuurlijk anoniem)

34 jaar, was gelukkig maar niet in de liefde

Mijn aanpak kent een aantal stappen:

 • Kennismakingsgesprek (vrijblijvend en voor mijn rekening)
  In een gesprek van een half uur kijken we naar jouw vraag en of mijn deskundigheid daarop aansluit. Belangrijk is dat we een klik hebben, zodat jij je op je gemak voelt bij mij en ik jou zodoende de beste hulp kan bieden.
 • Coaching of Psychosociale therapie
  We gaan verder in op jouw vraag en maken afspraken over de invulling en de duur van het vervolg. Vaak zijn dat 5 tot 10 afspraken waarbij de vijfde afspraak een evaluatiemoment is. Maar het kan er ook heel anders uitzien, net wat past bij jou en je vraag.
 • Afsluiting en evaluatie
  We kijken terug en vooruit. Hoe je kwam en hoe je verder gaat. En hoe je het geheel hebt ervaren. Ik leer ook graag van jou. 

Wat levert het je op?

Natuurlijk afhankelijk van je vraag:

 • Je hebt duidelijkheid over wie je nu bent, waar je nu staat en hoe je verder wilt.
 • Er is een last van je schouders, je voelt je opgelucht.
 • Je kunt weer op jezelf vertrouwen en weet wanneer het tijd is om hulp te vragen.
 • Je durft te kiezen voor wat bij jou past in hoe jouw leven nu is.
 • Het leven is lichter, ook al is het anders.
 • Je voelt je verbonden.
 • Levensvreugde, het is er weer.

Bijzonder genoeg worden er gaandeweg vaak onvermoede persoonlijke schatten zichtbaar, voorbij aan gestelde doelen.

Heb je vragen? Bel me gewoon. Ik geef graag duidelijkheid.

Wil je graag meer over mij weten, kijk dan eens op deze pagina.