Zelfs een open boek heeft een kaft. Bescherming voor de kwetsbare geschreven tekst. Zo open als wij denken te zijn hebben wij ook allemaal kaften of nog sterker, muren om ons heen. Om ons leven, om ons hart, om onszelf… Bescherming voor de kwetsbare tekst van ons levensverhaal.

We zoeken allemaal ons geluk en vermijden pijn. Het liefst lopen we vrolijk door het leven alsof er niets aan de hand is… Alsof we geen beurse plekken hebben, geen huilend hart en geen kwetsbare tekst. Onbewust bouwen we muren, totdat de muur niet hoger kan, het hart geen lucht meer krijgt, of totdat iemand onze muur nadert. Iemand die er niet bang voor is en vertrouwen heeft in wat er zich daarachter bevindt, ‘Beneath Your Beautiful’.

Vechten of vluchten? Of durven?

De muren om mijn hart waren veilig toen ik het gevoel had dat mijn pijn te groot was om eruit te laten komen. Maar wat drukten ze op mijn leven. Ik kreeg haast geen bladzijde meer om. Het prachtige Beneath Your Beautiful roept bij mij de handen op mijn schouders op, de armen om mij heen, die mijn muren hebben laten smelten. Dichtgeplakte bladzijden konden stap voor stap gelezen worden en zelfs het zonlicht zien. Durven vertrouwen, steeds meer, op jezelf en op de ander, op het leven, op mijn leven.

Nu het gevoel dat er zoveel ruimte is, zoveel kracht… Zo groot dat ik het helemaal durf te laten leven? De laatste steentjes van mijn muren omver? Met heel mijn hart nieuwe bladzijden tegemoet!

www.hetverband.nl